Pensjonister kan jobbe i skole og barnehage uten å tape pensjon

Tiltaket innebærer at pensjonister kan tilsettes på særskilt pensjonistlønn uten at AFP eller alderspensjon avkortes. Den særskilte pensjonistlønnssatsen er avtalt å være 300,- pr. faktisk arbeidet time.

De øvrige bestemmelsene som gjelder for den ordinære pensjonistlønn gjelder tilsvarende for den særskilte pensjonistlønnssatsen. For undervisningspersonell følger pensjonistlønnsbestemmelsene av B-rundskriv 6/2005, og for øvrige pensjonister følger pensjonistlønnsbestemmelser av SGS 2020 Pensjonsordninger § 3-2.

Dette gjelder pensjonert personell som mottar alderspensjon, særalderspensjon eller AFP-ytelse fra offentlig pensjonsordning. Det gjelder ikke de med uførepensjon.

Tiltaket gjelder for arbeid som bidrar til å avlaste det ekstraordinære personellbehovet ved skoler og barnehager som følge av covid-19 smitte. Både undervisningspersonell, pedagogisk personell og øvrig personell kan tilsettes på den særskilte pensjonistlønnssatsen. KS anbefaler at det avklares ved tilsetting om pensjonisten skal omfattes av særskilt pensjonistlønnssats.

Denne forskriften gjelder i perioden 1.1.22 - 30.6.22.

Du kan lese brevet fra Arbeids og Sosialdepartementet (ASD) om pensjonister i skole og barnehage her.

Forrige
Forrige

Årsrapport 2021

Neste
Neste

Nytt toleransebeløp for AFP