Endret innmeldingsgrense for sykepleiere

Stortinget vedtok i møte 7. november 2023 endring i sykepleierpensjonsloven. I dag må du jobbe i minst 20 prosent stilling for å få rett til medlemskap i pensjonsordningen for sykepleiere. Det er nå vedtatt at denne minstegrensen skal oppheves, men tidspunktet er ikke klart. Denne innmeldingsgrensen på 20 % gjelder frem til loven er endret. Det er KLP som administrerer pensjonsordningen for sykepleiere.

Dette betyr endringene for deg som er i jobb

For deg som jobber i en deltidsstilling under 20 prosent, betyr endringen at du blir innmeldt i pensjonsordningen for sykepleiere fra første arbeidstime.  

For deg som jobber i en stilling over 20 prosent, vil denne endringen ikke påvirke dine pensjonsrettigheter. Du vil fortsette å opptjene pensjonsrettigheter som tidligere.

Hva hvis jeg som sykepleier mottar pensjon? 

Som pensjonert sykepleier, som mottar alderspensjon, kan du i dag jobbe inntil 19,9 prosent stilling uten at pensjonen din blir redusert. Lovendringen betyr at du ikke lengre kan jobbe uten at det påvirker pensjonsutbetalingen din. Du kan likevel jobbe på pensjonistlønn, uten at det vil ha noen betydning for pensjonsutbetalingen din. 

Før lovendringen trer i kraft har Stortinget bedt regjeringen legge til rette for at pensjonerte sykepleiere skal kunne jobbe i mindre stillinger, uten å bli innmeldt i pensjonsordningen for sykepleiere. Dette forslaget skal drøftes med de involverte partene, og regjeringen skal komme tilbake til Stortinget før lovendringen trer i kraft. 

De nye reglene kan ikke tre i kraft før tidligst 1. juli 2024.

Forrige
Forrige

Minstegrensene fjernes

Neste
Neste

Avtale om særaldersgrenser